Đilas u Vašingtonu razgovarao sa američkim zvaničnicima o situaciji u Srbiji

Tokom dvodnevne posete Vašingtonu, jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas i sekretar Saveza za Srbiju Ljuban Panić imali su niz sastanaka sa američkim zvaničnicima na kojima su ih informisali o situaciji u Srbiji.

Na sastancima sa glavnim direktorom Nacionalnog saveta za bezbednost za Evropu i Rusiju Džonom Eratom, direktorom za evropske poslove Vilijamom Berklijem, kao i sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara Metjuom Palmerom i predstavnicima Senata i Kongresa, Đilas je istakao ugroženost demokratskih procesa u Srbiji koji se ogledaju u činjenici da je Srbija izgubila status slobodne države, kako je navedeno u godišnjem izveštaju Fridom hausa.

Posebno je bilo reči o mirnim protestima koji se mesecima odvijaju u više od sto gradova i opština širom Srbije. Đilas je svoje sagovornike upoznao sa činjenicom o neophodnosti dijaloga između vlasti i opozicije koji u Srbiji ne postoji i nemogućnosti održavanja fer i slobodnih izbora, kao i sa jedinstvenim stavom opozicije da pod ovakvim uslovima na izborima neće učestvovati.

Ova vest Đilas u Vašingtonu razgovarao sa američkim zvaničnicima o situaciji u Srbiji je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »