Дачић: Изврсно стање политичких и дипломатских односа између Србије и Гватемале

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић, у оквиру посета земљама Јужне и Централне Америке, борави у званичној посети Републици Гватемали.

Током билатералне посете Гватемали, министар Дачић сусрео са министарком спољних послова Сандром Ериком Ховел Поланко.

У пријатељском и садржајном разговору два шефа дипломатије разменила су мишљења о спољнополитичким приоритетима две државе, као и о текућим унутрашњеполитичким процесима.

Заједнички је закључено да је политичка сарадња на високом нивоу али да у области привредне сарадње постоји велики потенцијал. Два министра су договорили координацију сарадње на мултилатералном пољу, посебно су нагласили важност поштовања међународног права и привржености принципу поштовања територијалног интегритета.

Министар Дачић је истакао и важност скорашње узвратне посете министарке Поланко Србији за наставак успешне сарадње и унапређење општих политичких и привредних односа на обострано задовољство у свим областима од заједничког интереса.

Министри су поздравили изврсно стање политичких и дипломатских односа, пријатељства и сарадње, које постоји и траји већ 32 године, а које је потврдила службена посета Ивице Дачић.

Извор: МСП

The post Дачић: Изврсно стање политичких и дипломатских односа између Србије и Гватемале appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »