2018. године спречено 20 терористичких напада у Русији

У Русији је прошле године спречено 20 терористичких напада у стадијуму припреме, саопштио је први заменик руководиоца Националног противтерористичког комитета Русије Игор Куљагин.

„Захваљујући правовременим акцијама полиције и снага безбедности 2018. године је у припремној фази спречено 36 терористичких злочина, укључујући 20 терористичких напада“, саопштио је он.

„У противтерористичким операцијама и појединачним оперативно-борбеним активностима неутралисано је 69 бандита, међу којима 10 лидера, притворено је 37 вођа, 257 бандита и 622 њихова саучесника“, прецизирао је Куљагин.

„Иза ових бројки не само да стоје проверене и ефикасне акције Федералне службе безбедности Русије (ФСБ), Министарства унутрашњих послова, Националне гарде (Росгвардије), већ су и спасени животи, јер су бандити планирали да изврше нападе на полицајце и обичне људе на јавним местима, бирачким местима на дан избора за време председничких избори у Русији, у просторима где се обележавао Дан победе, у саобраћајној инфраструктури, трговачким и забавним центрима“, навео је он.

Куљагин је нагласио да је захваљујући доследном раду свих субјеката за сузбијање тероризма у Русији и даље постоји тенденција смањења броја терористичких злочина.

„Прошле године забележено је три пута мање него 2017. године. У протеклих пет година број почињених терористичких злочина смањен је 24 пута — са 218 2012. године на девет 2018“, додао је он.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »