Трамп победио: Пентагон одобрио средства за изградњу зида

Вршилац дужности министра одбране САД Патрик Шенахан овластио је Војне инжењерске јединице да почну с планирањем и изградњом око 92 километара дуге ограде високе 5,5 метара у Јуми, у савезној држави Аризона, и у Ел Пасу, у Тексасу, дуж америчке границе са Мексиком, преноси АП.

Пентагон је објавио да ће преусмерити до милијарду долара како би пружио подршку Министарству за унутрашњу безбедност и Федералној агенцији за царине и заштиту граница.

Новац ће, осим за «зид» који је захтевао председник САД Доналд Трамп, бити искоришћен и за постављање расвете и градњу путева на том подручју.

Наводи се да је Шенахан поручио да ће се Војне инжењерске јединице усредсредити на блокирање «коридора за кријумчарење дроге».

АП наводи да је погранични сектор Ел Паса изненада постао други најфреквентнији коридор за илегалне уласке у САД иза долине реке Рио Гранде у Тексасу, највише због породица из Централне Америке које траже азил. У сектору Јуме такође је повећан број илегалних прелазака границе, преноси Ројтерс.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »