Северна Македонија, мртва трка Пендаровског и Силјановске

Кандидат владајуће коалиције у Северној Македонији, Стево Пендаровски има минималну предност у односу на ривалку, Гордану Силјановску из ВМРО-ДПМНЕ, док готово петина испитаника још није одлучила за кога ће да гласа на председничким изборима 12. априла.

Према резултатима анкете агенције М-проспект, за некадашњег портпарола полиције и неуспешног председничког кандидата Стеву Пендаровског би гласало 25 одсто испитаника, док би Силјановској поверење поклонило 22,4 одсто испитаника, јавља телевизија Телма.

Трећи кандидат, Бљерим Река може, за сада, да рачуна на гласове 10,9 одсто испитаника.

Нешто мање од 18 одсто испитаника најавило је да се неће појавити на биралиштима 21. априла, док 18,3 одсто још увек не зна за кога ће гласати.

Пендаровски, попут СДСМ-а на парламентарним изборима, може да рачуна на озбиљну подршку македонских Албанаца, па М-проспект тврди да ће за њега гласати 15 одсто испитаних Албанаца, док је међу албанским становништвом подршка кандидаткињи ВМРО-ДПМНЕ на нивоу статистичке грешке и износи 0,4 одсто.

Силјановска је, истовремено, популарнија међу македонским гласачима, па би је подржало 32,2 одсто Македонаца у односу на 26,1 колико би подржало Пендаровског.

РТС, ПЛУСИНФО

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »