Рогозин: Русија ће моћи одржи Међународну свемирску станицу, и ако се Америка повуче

Руска државна корпорација за космичке активности, Роскосмос, планира да изнесе програм истраживања Месеца у влади средином ове године и да одржи Међународну свемирску станицу (МСС) ако се Америка повуче, рекао је директор Роскосмоса Дмитриј Рогозин.

Програм истраживања Месеца биће изнета у склопу усвајања нове верзије основа државне политике о активностима у свемиру. Мислим да ће то бити средином ове године, рекао је Рогозин, пренела је агенција Тасс.

Како је навео, седница Савета безбедности посвећена свемирским активностима биће одржана пре завршетка пролећа и сва та питања биће размотрена.

Роскосмос ће, како је рекао Рогозин, сачувати Међународну свемирску станицу у орбити чак и ако се америчка страна повуче из пројекта.

«То је предлог Роскосмоса. Верујемо да можемо да сачувамо станицу у случају да Америкаци одлуче да се повуку из пројекта, заједно са другим земљама и партнерима», истакао је Рогозин.

Имамо технолошке и техничке способности да одржимо станицу у орбити и да потпуно обезбедимо електричну енергију и воду тамо, закључио је Рогозин, пренела је руска агенција.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »