Припадница македонске Војске: Дајте Нобелову награду за храброст нападачу са Новог Зеланда!?

Усхићење припаднице Армије Северне Македоније „учинком“ терористе у џамијама на Новом Зеланду наишло на осуде медија и Генералштаба.

Нобелова награда за храброст да се да „нападачу“, човеку у Новом Зеланду. Браво, бравооо“, написала је припадница артиљеријске јединице Армије Републике Северне Македоније, Татјана Лазаровска на свом ФБ профилу и подигла узбуну у овдашњој јавности, уз оштре осуде медија и коначно Генералштаба војске у Скопљу.

Лазаревска, ангажована као професионални војник, у артиљеријској јединици стационираној у граду „са већинским албанским становништвом“, због тог предлога, како је оцењено, на социјалним мрежама, шири говор мржње.

У делу осуда у медијима конкретно захтева се њена суспензија и — „чишћење фашистичког шљама из институција“.

Усхићена „учинком“ нападача Брентона Таранта пуцњавом у вернике у две џамије на Новом Зеланду, када је убијено 50 људи, а више десетина рањено, Лазаревска отворено шири мржњу и дискриминацију, наводи се у осудама тог чина.

Поред таласа негативних реакција на социјалним мрежама, осуда „предлога“ Лазаровске стигла је из Генераштаба Армије Северне Македоније, уз најаву да ће због тог поступка после истраге, бити – санкционисана.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »