Нова брука Црне Горе: Сутра у Белом Пољу представа која велича НАТО злочинце

Скандалима у Црној Гори, рекло би се никад краја. Само два дана након обележавања двадесете годишњице од НАТО агресије, на репертоару белопољског позоришта данас ће бити приказана позоришна представа „Мировна мисија“

Режију и адаптацију потписује Слободан Маруновић, а текст Слободан Ковачевић, за како су навели у опису савремену причу о пролазности, љубави, породици, о различитим визурама и погледима младих људи на свијет, на окружење, на живот…

Ипак, ова представа је све, само не романтична бајка о пролазности и љубави, већ намерна „уметничка подвала“ о томе како је НАТО одличан избор за Црну Гору и Црногорце.

Младић из Црне Горе, разочаран животом и љубави, спас проналази тако што се придружује „мировној НАТО мисији“ у Авганистану, рекао  је за портал  ИНС4, читалац који је одгледао ову представу не знајући „шта га чека“. 

Како је рекао, на крају представе, у војску одлазе и отац и кум младића, а отац је на почетку представљен као традиционални Црногорац који је АНТИ НАТО опредељен.

Без жеље да улазимо у уметничку и позоришну слободу и изражај, ипак не можемо да не приметимо, да је овај „културолошки прелом мозга“ циљан и намеран, а посебан скандал је што ће се приказати само два дана од обележавања почетка НАТО агресије на нашу земљу пре 20 година.

И то у држави у којој је пала прва НАТО жртва, млади војник у Даниловграду Саша Стајић, а недалеко од Белог Поља, у градићу Мурино, животе је изгбило и троје малишана који су се  безбрижно играли на мостићу.

Тог дана су погинули су ученици Основне школе „Петар Дедовић“ Мирослав КнежевићОливера Максимовић и Јулијана Брудар, радник школе Вукић Вулетић, пензионер Манојло Коматина и домаћица Милка Кочановић.

Беспризорни однос према жртвама НАТО агресије од стране државе већ је одавно виђен, тако што се забрањују уласци у касарне да се ода почаст невино настрадалим, а ово је само још једано продубљивање муља у који срља Црна Гора.

Извор : www.in4s.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »