Марковић: Важно је да лидери СзС одговарају због лицемерја и кукавичлука

Посланик владајуће Српске напредне странке (СНС) у Скупштини Србије Александар Марковић упитао је данас Министарство унутрашњих послова (МУП) да ли ће бити процесуирани организатори и инспиратори догађаја испред зграде РТС-а.

„Мислим да је јако важно да (лидери опозиције Драган) Ђилас, (Бошко) Обрадовић и остали одговарају због свог лицемерја али и кукавичлука. Они су на најгори начин искористили младе људе за своје политичке циљеве, наговорили их да упадну у зграду РТС, нахушкали их да се сукобљавају с полицијом, неки од њих су ухапшени, а онај ко је најодговорнији за то је у маниру најгоре кукавице побегао из земље“, рекао је Марковић.

Марковић је додао да му је драго што су млади пуштени из затвора и што су, каже, могли да схвате да су злоупотребљени од оних који им ништа добро не мисле.

„Уместо да мушки стане испред и каже ја сам одговоран, Ђилас је побегао из земље у иностранство и оставио ту децу на цедилу. Дакле, кад је густо, сви су се разбежали, Ђилас у Лондон, сада је у Вашингтону, Сергеј (Трифуновић) у Америку, (Вук) Јеремић у Беч, све сами јунаци“, рекао је Марковић.

Упитао је и каква посла имају “по белом свету” и да ли су отишли да траже подршку од својих пријатеља за рушење власти у Србији на улици.

„Није тајна да представници опозиције рачунају на подршку неких западних земаља да остваре своје циљеве, да дођу на власт у Србији без избора“, рекао је Марковић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »