Мађарска: Ухапшен терориста који је користио «мигрантску карту»

У Мађарској је ухапшен терориста «Исламске државе» који се служио «мигрантском картом» коју је добио у Грчкој. По доласку у Европску унију, Сиријац за кога се сумњало да је један од лидера Исламске државе добио је и анонимну кредитну картицу.

Јожеф Хорват, експерт за безбедносну политику, рекао је да нема разлога да Европска унија, присили власти Грчке или било које друге европске земље да сарађују са лидерима «Исламске државе». Међутим, ЕУ наставља свој пут миграционе политике.

Терориста, који је слободно и без икаквих питања, добио банковску карту у Грчкој, је за мјесец дана кретања потрошио око 500 еура. Тим банковским картама које се дају мгрантима, власти покушавају да покажу своју сталну бригу за избеглице у Грчкој.

На тај начин, уместо да их запосле, избеглице добијају потребну подршку у земљи, што изазива негодовање у грчким синдикатима. Многи се противе чињеници да су услови живота избеглица повољнији од услова живота грађана.

Примљен у Грчкој, терорист Хасан се придружио Исламској држави док је био у Сирији. Према информацијама обавештајних служби, он је био умиешан у убиства које је починила Исламска држава у Сирији, а пре одласка у Мађарску, обратио се бројним европским земљама користећи свој избеглички путни документ, добијен 2016. у Грчкој.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »