Харадинај: Негирање истине неће обезбедити мир на Балкану

Косовски премијер Рамуш Харадинај, каже да на Балкану неће бити мира све док «Србија не призна злочине» које је, како је рекао, починила током последњих сукоба на Косову. Одлука НАТО-а да бомбардује Србију 1999. године је била исправна, истакао је Харадинај.

Рамуш Харадинај, Фото: Танјуг / АП

Рамуш Харадинај је то рекао у селу Мала Круша код Ораховца, поводом обележавања 20 година од НАТО агресије на Србију.

Чује, каже, да српски политичари поричу њихове злочине и бол Албанаца због страдања невиних цивила само зато што су били друге националности и вере.

«Бесмислено је да Србија тражи нешто заузврат да би признала косовску независност. Како је могуће да Вучић, Брнабићева и Дачић негирају истину, јер то неће обезбедити мир на Балкану? Ми смо са овим несталим особама ушли у дијалог, а они од нас траже сада да испунимо услове како би дијалог био настављен», истакао је Харадинај.

Харадинај је казао да су убиство браће Битићи и «случај Ушкина Хотија» злочини који су «шокирали свет».

«Наша болна истина се може доказати и показати. Интелектуалци и млади Срби треба да дођу у Крушу, јер ће тако лакше разумети да смо ми у праву», рекао је Харадинај, пренела је приштинска Газета Експрес.

Према његовим речима, признавање косовске независности од Србије не подразумева правну амнестију.

«Али ми треба да се препознамо као две земље, помиримо и кренемо напред у оквиру постојећих граница. Наш циљ је чланство у ЕУ и НАТО. Имамо војску и морамо бити у стању да се бранимо, али као чланица НАТО-а ћемо бити безбеднији, јер то значи колективну одбрану», закључио је Харадинај.

Танјуг

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »