Дачић: Унапређење билатералног политичког дијалога између Србије и Парагваја

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић који борави у званичној посети Републици Парагвај, састао са са својим домаћином, министром спољних послова Луис Албертом Кастиљонијем.

На састанку шефови дипломатија Србије и Парагваја разговарали су о унапређењу билатералног политичког дијалога између традиционално пријатељских земаља.

Министри Дачић и Кастиљони сагласили су се да између две земље постоји потенцијал за унапређење сарадње у бројним областима, посебно економске сарадње. У том циљу је договорена скорашња посета парагвајског министра Србији са којим би дошла и привредна делегација ради остваривања бољих контаката са нашим привредницима.

Министар Кастиљони посебно је нагласио је да његова земља остаје чврсто при ставу о непризнавању једнострано проглашене независности Косова, да се залажу за поштовање принципа међународног права и да су врата његове земље за Косово затворена.

Извор: МСП

The post Дачић: Унапређење билатералног политичког дијалога између Србије и Парагваја appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »