Завршна реч генерала Дикића у афери „Државни удар“

Један од оптужених за покушај тероризма на дан избора 2016. године Братислав Дикић рекао је да ништа противзаконито није урадио у Црној Гори, да је његово хапшење 15. октобра те године било неосновано, од кад се, како је рекао, такође неосновано налази у самици истражног затвора.

Дикић је у завршној речи у поступку који се против више особа води за покушај тероризма, казао да никоме није помогао у чињењу неког кривичног дела.

„Ништа нисам противзаконито урадио у Црној Гори и не заслужујем да се овако поступа са мном“, рекао је Дикић, током изношења завршних речи.

Он тврди да је оптужница заснована на потпуно неистинитим наводима, понављајући да није знао да постоји нека криминална организација.

„Нити ми је неко нешто тако понудио“, рекао је Дикић, наводећи да никоме није ни помогао у чињењу неког кривичног дела, што је већ утврђено, као и да никога од оптужених и не познаје.

Рекао је и да свесно никад неће помагати учиниоцу кривичног дела.

Истакао је да је било тешко бранити се од неистина, те додао: „Саслушањем свих сведока, извођењем материјалних доказа, није потврђен нити један навод оптужнице СДТ-а и у потпуности је потврђена моја одбрана“.

Не познаје, казао је, ни Широкова и Шишмакова.

Једина истина, поновио је, јесте да је у Подгорицу дошао приватно са пријатељицом Кристином Христић, те да је начелно прихватио молбе Саше Синђелића да обиђе скуп у у том граду, али уз услов да се прво види с организаторима.

Кристина Христић је, како је рекао, апсолутно неправедно оптужена у судском поступку. Дикић је подсетио да је предлагао полиграфско тестирање, које му није омогућено, пренео је Танјуг.

Напомињући да не познаје политичаре из ДФ-а, Дикић је рекао да кроз судски поступак није потврђен ниједан навод из оптужнице СДТ-а против њега, пренео је портал РТЦГ.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »