Захарченко и Гиви на бирачком списку у Украјини

Фалсификовање избора у Украјини довело је до тога да се убијени лидер ДНР Александар Захарченко и бивши борац ДНР Михаил Толстих налазе у бирачком списку Украјине, изјавио је бивши украјински посланик Алексеј Журавко позивајући се на Централни регистар бирача.

Према његовим речима, немогуће је веровати у транспарентност изборног процеса, када се листе дрско и очигледно допуњавају «мртвим душама».

«На пример, људи који су умрли или умрли на територији Доњецких и Луганских народних република налазе се на бирачким списковима, а украјинска влада са смрзнутим лицем се претвара да не зна ништа о њима», истиче политичар.

 

Истовремено, он пита кијевски режим за иронично питање, за кога могу гласати Александар Закхарченко и Михаил Толстих? Међутим, они нису једини који су постали несвесни учесник у превари, наставља Журавко, јер државни регистар садржи око две стотине хиљада “мртвих душа” из ЛДНР-а, који из разумљивих разлога не могу да гласају на председничким изборима Украјине, а њихови гласови ће се користити за манипулацију резултатима.

Подсетимо се да је Александар Закхарченко убијен 31. августа прошле године као резултат атентата. Микхаил Толстих је убијен 8. фебруара 2017. године.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »