Вучић: Спремите се за истину, моћнија је од тестере и вешала

Председник Србије Александар Вучић позвао je опозицију да одговори на питање да ли хоће изборе или његову главу. Анализирајући актуелну политичку ситуацију у земљи, шеф државе и лидер Српске напредне странке, која је стожер владајуће коалиције, истиче да увек жели да разговара са грађанима. Приче, како наводи, нема са онима који упадају на државну телевизију са моторним тестерама, носе вешала кроз центар српске престонице и који виде силеџијство и насиље као пут до државне касе, привилегија и пљачке. Део опозиције који је окупљен око Савеза за Србију Драгана Ђиласа, а у ком су Вук Јеремић и његова Народна странка и Бошко Обрадовић, лидер Двери, Вучић подсећа на појмове које су заборавили, попут демократије и слободе. Власт се у овој земљи добија на изборима, што, пише Вучић, изгледа заборављају они који би пребијањем новинарки и шамарањем државних службеника да уз тестере и вешала преузму власт.

ПОБРКАНИ ПОЈМОВИ

Изгледа да ме нису добро разумели. Или нису хтели. Друкчије не могу да објасним чињеницу да је већина медија прескочила оно што сам рекао у Новом Саду. А рекао сам да опозиција треба коначно да каже народу шта хоће: изборе или моју главу. И да је јасно да им се на изборе не иде, изгубили су, више него убедљиво, све изборе у последњих седам година. И, ако нису избори, шта је циљ? Шта желе да ураде када упадају у РТС, када дођу пред Председништво да га опколе, када заказују скупове на које ће „доћи цела Србија“? И шта ће сада да понесу после вешала и моторне тестере? Саломин послужавник? Очигледно да је неко побркао појмове демократије, слободе, избора и да је одлучио да дође на власт, и то тако што ће, по сваку цену, да с ње уклони онога ко је на изборима добио 55 одсто гласова. Зато кажите да хоћете моју главу јер не постоји начин како ви можете да победите.

ДОСТА ЈЕ ШАЛЕ

Како? Па наћи ће се нека лица која ће то ,,у шали“ да изведу. Баш као што су се ,,шалила“ са вешалима и тестерама. И баш као што се Обрадовић ,,шалио“ када су претучене Гордана Узелац и Маја Драговић. Или када је насртао на Мају Гојковић и шутирао чланицу Републичке изборне комисије. Па доста је било шале. Власт се у овој земљи добија на изборима, а они који хоће на други начин – нека то лепо и кажу. Не треба да се крију ни иза деце ни иза свих оних који јесу, с разлогом или без њега, незадовољни, ни иза глупих шала. Него отворено до краја, без скривања чињеница. Па када онај хонгконшки „велики газда” изађе да саопшти да сам готов „до Ускрса“, нека дода и да то поручује он, који је добио 5,66 одсто гласова на изборима.

КОМАНДАНТ ФАШИСТА

Исто важи и за оног фашисту који мисли да је Љотић спас за Србију и који је командовао и упадом на РТС и ,,опкољавањем“ Председништва. Зашто није лепо рекао да је на истим тим изборима добио 2,29 одсто гласова? И да му у тој чињеници лежи право да бије све који не мисле исто. Онај трећи, који је синоним за трговину утицајем и који јесте тајкун, чија фирма је у време његове власти зарађивала стотине милиона евра, нажалост, на тим изборима није учествовао. Имам ману, не умем да ћутим када треба да се каже истина. Да јесте, прошао би као и ова двојица, ни горе ни боље. И то зато што је већини у овој земљи, оној која не шета, не напада никога, не прети, јасно и ко су и шта су, баш као што им је и јасно да немам намеру ни да им попустим нити да им се склоним, па све да ми се сва тројица појаве и са тестерама и са вешалима. Ја нисам излазна стратегија за њихове глупости нити имам намеру да им је дам. Са грађанима ћу да разговарам увек, али са њима који мисле да су силеџијство и насиље пут до државне касе, привилегија и пљачке немам намеру. Никада.

КОМЕ ФАЛИ СЛОБОДА?

У политици сам 25 година. Губио сам изборе, добијао, био на власти, одлазио с власти и никада ништа нисам урадио на силу. Знао сам да честитам победнику, а претио нисам ни када су ме ситне политичке комбинације спречавале да будем на месту које сам гласовима добио. Политику доживљавам као начин да остварим своје идеје и свој програм. Не мислим ни да сам непогрешив ни несмењив. Имам само ту ману да не умем да ћутим када треба да се каже истина. Па када ми кажу да све ово раде због „слободе медија“, не могу да не питам коме она фали. Онима у Данасу, Нину, Времену, Блицу или на Н1? Или само Пинку и Информеру, како они кажу? Као што не умем да не приметим, када им смета РТС, да у тој кући у последњих седам година није промењен ниједан уредник од свих оних које су поставили баш ови који би сада да их васпитавају тестерама. Не ћутим ни када помињу изборне услове, које такође нисам мењао, они су их направили и дан-данас им одговарају више него мојој странци. А најмање ћу да будем мутав на лажну представу коју праве, на гомилу измишљених и измаштаних разлога, него ћу врло отворено поново да питам: Шта тачно хоћете? Изборе или моју главу?

СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ИСТИНУ

И немојте да лажете пошто на изборима, и то знате и ви и ја, за вас не би гласали ни сви који шетају и „опкољавају“ Председништво. То је позорница на којој се покаже сва ваша мизерија и сва ваша снага, од по неколико постотака гласова. Што се вама чини сасвим довољно. Да изигравате револуционаре и скинете понеку главу. Моју, пре свих осталих. Проблем је само у томе што ја, са тим вашим сновима, никакав проблем немам. Имате ви јер не смете гласно да их изговорите. И имате ви зато што је Србији сасвим јасно шта тачно хоћете. И одговориће вам. Не на улици, пошто то, по цену сопствене главе, нећу да дозволим. На изборима ћете добити одговор. Баш онакав какав и заслужујете. Јасан и прецизан, прави одговор за оне који мисле да је Србију данас могуће лагати на исти начин на који су је лагали јуче. И ту вам ни тестере ни вешала неће помоћи. Истина је, на вашу жалост, ипак мало моћније оружје. Спремите се за њу.

 

 

 

Извор: Српски телеграф


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »