Вучић: СНС неће бити увучена у жрвањ лудила и насиља

Председник Србије и СНС Александар Вучић најавио је да 1. септембра крећу унутарстраначки избори у СНС, који ће бити окончани пре краја године.

„Хоћемо да видимо да људи који су добро радили, у интересу грађана, добију подршку, а да они који нису радили на такав начин ту подршку изгубе“, рекао је Вучић новинарима након седнице Председништва СНС.

Вучић је подвукао да су потребне промене у локалној инфраструктури, те да је СНС спремна да чује не само предлоге чланова странке, већ и „обичних“ људи.

„Како бисмо нашли најбоље за будућност, оне који одлично раде подржали, а сменили оне који су радили лоше и чијим су радом грађани незадовољни“, рекао је Вучић.

Вучић је додао да је на седници разговарано о неколико важних тема, да је он изнео извештај о томе докле се стигло у разговорима са Приштином, као и анализу политичке ситуације у региону, али и у нашој земљи.

Вучић је захвалио и премијерки Ани Брнабић што је дошла на седницу, иако није члан странке, јер је позвана због могућих одлука које се тичу и функционисања саме Владе и како би могла да чује шта чланови странке мисле о раду државних органа.

 

Српска држава неће оставити свој народ на КиМ на цедилу

Лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић рекао је данас да је за ту партију од пресудног значаја да сачува животе и безбедност наших људи на Косову и Метохији.

Вучић је пренео да је најдуже, на седници Председништва СНС, разговарано о КиМ.

„За нас је од пресудног значаја да сачувамо животе и безбедност наших грађана. Уверени смо и надамо се да ћемо у том послу имати подршку КФОР-а, а свакако српска држава неће оставити на цедилу свој народ, подвукао је Вучић.

„Знам да се сви питају хоће ли бити избора или не и да им је мање битно ово питање, али СНС интересује КиМ и тиме се бавимо. То је за нас једно од наважнијих питања“, објаснио је Вучић.

Казао је да је обавестио чланове Председништва СНС о свему што се дешавало у разговорима, и шта се збивало после увођења такси које је Приштина увела на нашу робу, те и о атмосфери и ситуацији на КиМ.

Вучић је указао да таксе представљају велики економски проблем, јер реално утичу 0,4 одсто, а неки кажу и чак 0,7 одсто на БДП.

„То је огромна штета за Србију и наше грађане“, подвукао је Вучић.

 

О економији, ЕУ, региону…

Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић пренео је новинарима да је руководство странке разговарало о више тема, од економије, преко региона, до протеста и питања избора.

Што се тиче економије, Вучић је рекао да су ту људи најнезадовољнији, али да не могу преко ноћи да постану богатији.

Вучић истиче да је држава успела уз тешке реформе и захваљујући напорном раду владе да постигне добре резултате и да је већина министара радила добро и вредно.

Каже да је чуо и примедбе на рачун појединих министара да су превише лежерни и да су се поједини „стопили са министарском фотељом, рачунају да им је заувек дата“.

Вучић је истакао да је 2018. остварен привредни раст од 4,4 одсто по чему смо били међу првих пет европских земаља, да је незапосленост спуштена са 26 одсто на мање од 12 одсто, као и да је смањен јавни дуг па је сада много мањи него што је икада био.

Навео је да је разговарано и о европском путу за све у региону Западног Балкана и поручио да Србија у наредних месец дана мора да убрза реформе у области правосуђа и владавине права.

„Ту смо имали одређени напредак, али не довољно и тиме ће морати да се позабаве премијерка и минстарка правде, како бисмо направили разлику између себе и неких других земаља у региону“.

Вучић каже да су на седници разговарали и о ситуацији у региону и да је постигнута сагласност да наша политика у региону мора да буде вођена не свађама и сукобима, већ толеранцијом и прећуткивањем и неодговарањем на све што није баш пријатно и није тачно.

„Боље стабилност чувати, него због рејтинга улазити у сукобе“, поручио је Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »