Учесници АнтиНАТО скупа предали писмо захвалности амбасади Русије (фото)

Поводом двадесет година од почетка НАТО агресије на Србију у Београду је јуче одржан патриотски скуп. Неколико хиљада људи окупило се испред зграде Генералштаба уништене током НАТО бомбардовања. Након тога окупљени су се упутили у шетњу до амбасаде Руске Федерације где су организатори протеста предали писмо захвалности Русији за јасну позицију по питању Космета, као и за осуду НАТО бомбардовања Југославије у Савету Безбедности УН.  После тога, Срби су отишли ​​у Храм Светог Саве, где су запалили свеће у знак сећања на убијене током НАТО агресије.

Током митинга испред Генералштаба, говорници су још једном изјавили да се злочини НАТО-а у Србији не могу заборавити или опростити. Они су нагласили да је Косово део Србије, и то не може бити предмет дискусије.

«Никада нећемо заборавити како је НАТО уништио нашу земљу, убио цивиле, жене, децу, невину децу. Због њих је наше Косово под окупацијом већ 20 година», рекао је ветеран српске војске.

Учесници су скандирали «Косово је срце Србије», «НАТО напоље Србије», «Србија, Русија — не треба нам Европска унија», «Косово — Србија, Крим — Русија». Током митинга прикупљени су потписи за исељавање НАТО канцеларије из Министарства одбране Србије.

Учесници протеста кренули су према руској амбасади скандирајући патриотске слогане и певајући патриотске песме, о руско-српском пријатељству. Биле су примећене и бакље а многи су носили заједничке заставе Русије и Србије. Троје организатора протеста предали су руским дипломатама писмо захвалности за јасан став Русије у СБ УН о бомбардовању Југославије.

«Уверили су нас да Русија чврсто остаје при свом ставу у вези Косова и Метохије, да се мора поштовати Резолуција 1244 и да руска страна неће прихватити ниједно решења која нису у складу са њом «- рекла је организаторка протеста др. Јована Стојковић

 

«Симболично смо дошли испред руске амбасаде баш зато је Русија пре два дана у Савету Безбедности УН саопштила да је бомбардовање Југославије као и свеопшта политика глобалиста представљала према Србима била преседан.Касније смо на крилима тог преседана видели шта се десило у Либији, шта  сада покушавају у Венецуели, шта се десило у Сирији и шта се дешава са многим сувереним земљама.Што значи они су у овом тренутку главни стожер у борби против глобализма и ми смо дошли да им кажемо: Деведесетих година кад је Руска Федерација на жалост ослабљена после растурања СССР могла да претрпи један од највећих удара НАТО-а НАТО је одлучио да прави десетогодишње планове и да се прво разрачуна са Србима. Е па ми смо им мало помрсили планове. С тога смо ми били први стуб одбране Русије»- рекао је један од организатора Дамњан Кнежевић.

«Овима што протестују суботом, они нису помињали Маракешки споразум о исламизацији Европе, поништење ИПАК споразума, поништење Бриселског споразума»- прокоментарисао је Кнежевић антивладине протесте који се организују сваке суботе.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »