Скандал у Митровици:Владика Теодосије забранио екипи ТВ Мост улазак у цркву Светог Димитрија

Екипи Телевизије Мост јуче је онемогућено да уђе у цркву Светог Димитрија у северном делу Косовске Митровице, где су дошли да испрате посету делегација неколико општина из Републике Српске Србима на Косову и Метохији, наводи та телевизија.

Фото И. Радуловић

ТВ Мост на сајту наводи да је њиховог новинара и сниматеља на вратима цркве зауставио свештеник и рекао да, како преносе, ТВ Мост нема благослов епископа Рашко-призренског Теодосија за улазак у цркву, као и да им је до даљег онемогућен улазак у епархијске храмове.

ТВ Мост наводи да месни свештеник није дао никакво објашњење ове одлуке.

«Рекао је само да морамо да пошаљемо извињење владики Теодосију и затражио је да наша екипа напусти цркву», наводи ТВ Мост и додаје да је ово први пут да тој телевизији представници СПЦ забране улазак у храмове, и то баш на дан када се обележава 20 година од почетка НАТО агресије.

ТВ Мост наводи да су упутили одмах писмо владики Теодосију са питањима да ли је тачно да је то његова одлука и који је разлог за тако нешто.

«Надамо се да ћемо ускоро сазнати о чему се ради и да це наша телевизија у најбржем року поново имати могућност да прати сва дешавања у црквеним храмовима на Косову и Метохији», наводи се у саопштењу.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »