Реџеп Тајип Ердоган: Без обзира на став САД, Турска неће одустати од куповине противракетних система С-400 од Русије

Турска неће одустати од куповине противракетних система С-400 од Русије без обзира на то шта ће рећи Сједињене Америчке Државе, изјавио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган, преноси телевизија ТГРТ.

Реџеп Тајип Ердоган (Фото:Лола Ђорђевић)
„Нема говора о одустајању од С-400. А што се тиче америчког ракетног система ’Патриот‘, ако нам САД понуде добре услове, отворени смо и за њихове предлоге“, рекао је Ердоган.

Уговор о испоручивању система С-400 Турској, који је потписан 2017. године, изазвао је дипломатске несугласице између Анкаре и Вашингтона, који захтева од турских савезника да одустану од куповине руских система у корист америчких противракетних система „Патриот“. Турске власти су заузеле чврст став и не планирају да одустану од куповине руских система, чак ни уколико дође до куповине америчких ПРО.

Реч је о испоруци четири дивизије С-400 у вредности од 2,5 милијарди долара. Део новца приликом куповине система Турска ће сама исплатити, а део руским кредитом. Према речима министра одбране Турске Хулусија Акара, инсталација руских система С-400 почеће у октобру ове године.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »