Пуповац није потврдио напуштање владајуће коалиције

Посланик Самосталне демократске странке Срба у Хрватској Милорад Пуповац након данашњег састанка с премијером Андрејем Пленковићем није потврдио излазак из владајуће коалиције.

„Сва питања око којих смо се усагласили, као и она око којих се не слажемо, настављамо да решавамо како бисмо створили претпоставке да СДСС остане део владајуће већине“, рекао је Пуповац, јавила је ХИНА.

Упитан о чему је тачно разговарао с Пленковићем, Пуповац је рекао да не жели да набраја 50 тачака оперативног програма и њихово спровођење, јер би трајало дуго, а није, како је навео, ни сигуран хоће ли сви то схватити правилно.

Додао је да с добрим делом тема, односно проблема, премијер није ни био упознат, а као пример је навео образовање.

Око тога се, казао је, морају усгласити.

Као најважније издвојио је то да „могу да разговарају“.

Негирао је да је најава о могућем напуштању коалиције била представа уочи избора у Личко-сењској жупанији додавши „неки људи јесу људи од представе, али он није један од тих“.

Оценио је да је за састанак с Пленковићем требало више времена да би се „направили документи и анализе“ о тачкама о којима су расправљали, пренео је Танјуг.

Истакао је и да спаљивање лутке са његовим ликом током недавног карневала у Каштелима није био главни разлог због којег је рекао да размишља о одласку из коалиције.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »