Никодијевић: Привремена окретница код „Албаније” због друге фазе реконструкције Трга републике

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић најавио је да ће се код Палате „Албанија” налазити привремена окретница за аутобусе због отпочињања друге фазе реконструкције Трга републике. Како је прецизирао, тролејбуска и аутобуска окретница више неће бити на Студентском тргу. Како би нова локација привремено била прилагођена окретању аутобуса, појаснио је Никодијевић, радници су уклонили пешачко острво на овом потезу.

– Када је реч о великим инфраструктурним радовима, попут ових на централном градском тргу, неопходно је да дође до привременог затварања саобраћаја. По окончању реконструкције, трг ће добити потпуно нов и модеран изглед и истовремено служити грађанима у многим наредним деценијама – рекао је Никодијевић за ТВ „Пинк”.

Он је напоменуо и да на новој окретници неће бити дужег задржавања, осим за излазак и улазак путника. Тролејбуси ће саобраћати до Славије, а на кратком потезу од Славије до Палате „Албанија” биће успостављена мини-линија.

Никодијевић је истакао и да је 1. новембар реалан рок да се заврше радови.

Извор: Беоинфо

The post Никодијевић: Привремена окретница код „Албаније” због друге фазе реконструкције Трга републике appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »