БиХ има највише зависника од коцкања у региону и кладионица

У Босни и Херцеговини наставља се тренд повећања броја зависника од коцкања што и није неко изненађење с обзиром на то да БиХ има највише кладионица у Европи у односу на број становника, изјавио је данас управник Клуба лечених зависника од коцке (КЛОК) из Мостара, Марко Ромић.

Он је за Фену рекао да БиХ по броју зависника предњачи у региону и да у последње време све већи број жена тражи помоћ због зависности од коцкања.

«Имали смо пример једне старице (75) која је целу своју пензију, зарађену у иностранству, трошила на бинго у кладионицама. Она би у једном дану потрошила целу пензију која је износила негде око 1.500 марака, а кад више није знала како да изађе из тог проблема, почела је да размишља о самоубиству», рекао је Ромић.

Ромић је додао да је много случајева у којима зависници на коцку троше новац који им не припада, односно новац државних и приватних фирми, али и да је било ситуација и кад су каматари отимали децу како би њихови родитељи вратили дугове.

Истакао је како се чешће коцкају особе бољег материјалног стања и да међу њима има јако пуно «угледних грађана», као и лекара, инжењера и сл.

«Већину привуче нека почетничка срећа, а многи од њих коцкају док не дођу до самога дна. Тада су потрошили све што су имали и упали у дугове које не могу вратити. У свему томе највише испаштају њихове породице па коцкари неретко размишљају и о самоубиству, а неки су се нажалост и убили», рекао је Ромић.

Додаје и да су мушкарци највише зависни о спортском клађењу и тркама, апаратима и рулету, а жене о бингу.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »