Александар Антић положио венац на спомен обележју “Гласник са Стражевице”

Министар рударства и енергетике Александар Антић, са потпредседником Владе Републике Србије и министром унутрашњих послова, Небојшом Стефановићем, положио је венац на спомен обележју “Гласник са Стражевице”, поводом обележавања 20 година од почетка НАТО агресије у Србији.

Пре 20 година ретко ко је веровао да ће тако нешто да се деси и данас ретко ко разуме зашто се то десило, али политика, живот понекад може да нам донесе неке ствари које су неразумне као што је била и та НАТО агресија. И зато, ми као држава и државни врх, имамо једну обавезу да на одговорни начин водимо Србију и да никада више не дођемо у ситуацију и позицију да нам се тако нешто понови.

Данас, 20 година након почетка НАТО агресије, одајемо почаст свим жртвама тог ужасног чина. Као друштво и држава морамо се, са посебним поштовањем и пијететом, сећати свих оних који су дали животе за слободу. Бомбардовање је трајало 78 дана, земља је претрпела огромна разарања, али смо показали спремност да дамо и оно највредније како бисмо данас били слободни, рекао је министар Антић.

Церемонији полагања венаца на Стражевици присуствовали су и челници Града Београда – председник Скупштине града Никола Никодијевић и заменик градоначелника Горан Весић.

Извор: Министарство рударства и енергетике

The post Александар Антић положио венац на спомен обележју “Гласник са Стражевице” appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »