Жртве НАТО-а нису заборављене у Црној Гори

Жртве НАТО агресије у Црној Гори нису заборављене, иако званичне власти нису уприличиле никакву комеморативну манифестацију. Обиљежавање сећања на те трагичне дане 1999. почело је литургијом у манастиру Михољска Превлака код Тивта, а наставља се свечаном академијом.

Отац Бенедикт на бесједи током литургије казао је да је данас дан када се сјећамо оних који су бомбардовали нашу земљу и оних који су страдали ни криви ни дужни зато што су били Срби.

Он је подсјетио на ријечи Матије Бећковића који је на 10 година од НАТО агресије рекао за Клинтона да онај ко није умио да влада собом хоће да влада свијетом.

„На једну ријеч Клинтонову почело је бомбардовање, а иза свега стоје они који мисле да имају власт. Али једини који има власт је Господ Хрисрос“, казао је Бенедикт.

Они мисле да имају силу, а силу су показали сјајни јунаци српске војске, додао је он, оцјенивши да се српски војник бранио срцем и оружјем, и да НАТО армада није побиједила него вјера оних који су бранили отаџбину.

„И у Украјини се дешава насиље да би се срушила велика Русија. Они мисле да својим плановима могу да поремете Божју вољу“, казао је отац Бенедикт и поручио да треба да се вратимо себи, да чувамо свој народ језик и културу и да не заборавимо своју цркву.

„Боље је што су нас нападали него да смо ми некога нападали. Ми Срби имамо пуно небо дивних светитеља мученика и они се одозго Богу моле за нас. Зато разним Клинтонима и Блеровима, када их буде Бог поменуо, неће бити лако“, казао је он.

 

Извор: Спутњик
Аутор: Небојша Поповић

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »