Вучевић: Подићи споменик свим страдалим Новосађанима

У Новом Саду данас је у касарни Југовићево, која је била једна од првих мета агресора, обележено 20 година од НАТО бомбардовања, а градоначелник Милош Вучевић предложио је да се подигне споменик свим страдалим Новосађанима.

„Позивам сву јавност у Новом Саду да се заједно окупимо и да подигнемо споменик какав је достојан свим погинулим Новосађанима од 1990. до 1999. године. Није на понос града да немамо такав споменик“, изјавио је новинарима Вучевић.

Вучевић је рекао и да подржава иницијативу неких удружења, организација и појединаца која се односи на то да један од булевара у Новом Саду добије име по погинулим војницима на Кошарама.

„Да један од нових булевара у Новом Саду буде посвећен јунацима са Кошара. До пре неколико година нисмо смели ни да причамо шта се све дешавало на Кошарама, или на Косову и Метохији. Данас смемо то јасно и гласно, недвосмислено рећи“, рекао је Вучевић.

Вучевић је рекао да је Нови Сад, 20 година након дивљачког бомбардовања града и целе наше земље, Европска престоница младих, а да ће за две године бити Европска престоница културе.

Подсетио је и на то да је Нови Сад био један од првих градова на који су пале НАТО бомбе.

„Обележавајући тужни несрећни март, ми не закуцавамо нашу будућност, већ храбро газимо у њу, али свесни да смо претрпели велику бол и патње. А, та “99. је била само кулминација онога што је наша држава пролазила од 1990. године. Данас имамо нове мостове, булеваре, војска Србије је јача него пре пар година, а полиција је опремљенија, боље се живи, али морамо рећи и да наши сународници на Косову и Метохији тешко живе. Да је огромна већина протерана, да су претрпели невиђен терор да напусте своја огњишта“, рекао је Вучевић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »