Састанак Вучића и Митрофанове: Далекосежни резултати Путинове посете

Председник Србије Александар Вучић састаo се са руководиоцем Федералне агенције за послове Заједнице независних држава, сународника у иностранству и међународну хуманитарну сарадњу Елеонором Митрофановом, са којом је разговарао о билатералним односима, ситуацији у региону и о културној, научној и образовној сарадњи.

Састанак Вучића и Митрофанове(Фото :Лола Ђорђевић)

Александар Вучић је још једном нагласио да је посета председника Владимира Путина у јануару ове године била један од најзначајнијих догађаја за односе Србије и Русије, као и да су њени резултати далекосежни, како на политичком, тако и на економском нивоу, наводи се у саопштењу прес службе председника Србије.

«Изузетно смо захвални на посвећености руских партнера у спровођењу и финансирању унутрашњег осликавања Храма Светог Саве у Београду», рекао је Вучић и нагласио да је за уређење Храма Србија у петак, уплатила додатну помоћ у износу од десет милиона евра, као што је то учинила и 2018. године.

Састанак Вучића и Митрофанове(Фото :Лола Ђорђевић)

Руководилац Федералне агенције Елеонора Митрофанова истакла je да су духовне везе два народа основ за развој односа на свим нивоима и поздравила договор о потписивању Програма сарадње у области културе, образовања, науке, спорта и омладинске политике између влада Србије и Руске Федерације за период 2019-2021, које је планирано за април ове године.

Вучић је изразио наду да ће координација са руском страном бити још чвршћа и још једном захвалио на безрезервној подршци Руске Федерације поводом намера тзв. Косова да постане члан појединих међународних организација.

Састанак Вучића и Митрофанове(Фото :Лола Ђорђевић)

Он је посебно истакао захвалност Елеонори Митрофановој на њеном ангажовању и великом доприносу као амбасадор Руске Федерације у Унеско, када је спречено чланство самопроглашене државе Косово у овој међународној организацији.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »