Саопштење СПС-а поводом изјаве Вука Драшковића да је бомбардовање СР Југославије могло бити избегнуто

„Једино горе од лажи је полуистина“

Социјалистичка партија Србије осећа дужност и обавезу да реагује поводом спорне изјаве Вука Драшковића дате на 20. годишњицу НАТО агресије у којој се цитира део споразума из Рамбујеа и то баш онај део споразума који функционеру СПО-а одговара.

Споразум из Рамбујеа се мора читати као целина и он је подразумевао да се суверенитет државе Србије, тадашње Југославије, преда групи држава НАТО пакта, које би са својим војним трупама ушле на целу територију земље и контролисале Косово. Та прва фаза је била предвиђена да траје три године, а у том временском периоду би функционисала без суверенитета међународно признате државе Југославије. Након те фазе на Косову би био спроведен референдум, који би водио до независности јужне српске покрајне. Односно једним потписом бисмо прихватили и окупацију и независност Косова.

Одбрана земље је вођена све док те критичне гаранције суверенитета нису добијене резолуцијом 1244. Резолуција 1244, за разлику од споразума који је тадашнјој Југославији нуђен у Рамбујеу садржи основне елементе суверенитета. Успех тадашње Југославије и њеног руководства је у томе што је проблем враћен у СБ УН и што је резолуција 1244 једини гарант суверенитета који наша земља има претходних 20 година.

 

Служба за информисање  ГО СПС

The post Саопштење СПС-а поводом изјаве Вука Драшковића да је бомбардовање СР Југославије могло бити избегнуто appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »