САД истражује «прање новца» у Украјини

Америчка администрација је «видела» круг украјинског председника Петра Порошенка. Приближни гарант се изненада нашао под истрагом. Неки су чак сарађивали и сведочили.

То је наведено у чланку у украјинском издању «Огледало недеље», који се односи на властите изворе.

Према медијским извештајима, у оквиру кривичног поступка који је почео у Сједињеним Државама, истражују се чињенице злоупотребе овласти које су починили најближи сарадници председника. «Пре свега, ради се о повлачењу и прању новца», каже се у чланку.

Извори су такође објавили да су неки од оптужених у овим случајевима већ пристали да сарађују са полицијским службеницима и да сведоче.

Ово је вероватно повезано са скандалом око украјинске интервенције на америчким председничким изборима 2016. године на страни демократа. Као што је раније известио Њуз Фронт, председник Украјине покушао је заменити Амбасадора Сједињених Америчких Држава у Кијеву, Марији Јовановић, као одмазду за оштре критике на њега због страшног нивоа корупције.

Истовремено, извори блиски америчком Министарству вањских послова тврде да је на тај начин јамац створио опасне непријатеље у дипломатији једне од најмоћнијих земаља.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »