Ружић: Настављамо реформу управног поступања, стварамо управу у служби грађана и привреде

Реформа управног поступања основ је за све друге промене како би од управе направили сервис који ће бити у служби грађана и привреде, оцењено је данас на конференцији „Боље услуге за грађане и привреду у ери дигитализације – шта доноси реформа управног поступања?”.

Скуп су организовали Министарство државне управе и локалне самоуправе и Пројекат немачко-српске развојне сарадње “Подршка реформи јавне управе у Србији”, који спроводи ГИЗ.

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић истакао је да је први корак ка креирању управе по мери свих нас, управо био доношење Закона о општем управном поступку, који је омогућио да државни органи сами прибављају и размењују податке о којима се води службена евиденција, а не да их траже од грађана.

„Престали смо да захтевамо од грађана да буду наши курири, шетају од институције до институције, чекајући у реду по неколико сати, бацајући паре на непотребне трошкове. До данас смо већ 1.400.000 пута разменили податке преко еЗУП-а без да смо исте тражили од наших грађана“, рекао је Ружић.

Он је истакао да је потребно веће информисање грађана о предностима које је ЗУП донео. Подсетио је да је потписано 188 административних поступака на локалу у циљу уједначавања праксе како би се избегле разлике у поступању управе у градовима и општинама у Србији. као и веће мотивисање општина и градова да одговоре на потребе грађана.

На панелима су представници органа државне управе, правосуђа, удружења грађана, академске заједнице и стручњаци из иностранства говорили о променама које се дешавају у области унапређења услуга за грађане и привреду, изазовима са којима се грађани и привреда суочавају у комуникацији са администрацијом и кључним предусловима за добре резултате.

Истакнуто је да је реформа управног поступања започета 2016. како би се обезбедила већа правна сигурност грађана и привредника, односно, циљ је да не буде изненађења у поступцима, већ да се постигне очекивано, истоветно понашање свих у управи.

Оцењено је да је циљ реформе уставног поступања да се проблеми грађана решавају спровођењем закона.

Као пример, истакнуто је да раније за родитељски додатак било потребно доставити седам докумената, а да данас захваљујући Закону о управном поступку, управа постаје сервис грађана и тражи само један документ.

Извор: МДУЛС

The post Ружић: Настављамо реформу управног поступања, стварамо управу у служби грађана и привреде appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »