Милачић: Прве НАТО бомбе су пале на Црну Гору, а данас Ђукановић слави НАТО вредности

На радној сједници кординационог тима Праве Црне Горе за Зету донесена је одлука о формирању иницијативног одбора у првој половини априла.

Тим поводом предсједник партије, Марко Милачић, који је детаљно представио визији Праве Црне Горе, истакао је:

»Драго ми је што Права Црна Гора почиње да живи и у Зети и срећан сам што смо се окупили у оволиком броју. То потврђује да је наша партија и наша идеја на правом путу, али и да растемо из дана у дан. С друге стране, не морамо бити стручњаци па да видимо шта не ваља у Зети. Прије свега, кључни проблем с којим се Зећани суочавају, осим незапослености, јесте јак увознички лоби који просјечном зетском пољопривреднику не да да се прехрани, а камоли да заради макар неки новац да живи живот достојан човјека. Радићемо, заједно са нашим сјајним тимом овђе, да се изборимо са тим проблемима.»

Милачић се осврнуо и на двадесету годишњицу НАТО бомбардовања:

»Прве НАТО бомбе су пале на Црну Гору. Те последице осјећамо и данас. Стопа канцерогених болести је већа него икада, и то није случајно. Истовремено, као отац и као човјек вам могу рећи да ме итекако боли понашање садашње власти, па и дијела опозиције, који славе НАТО вриједности, оне “вриједности” под чијом заставом су убијана наша ђеца. Никад не смијемо заборавити да је Мило Ђукановић 1999. године сарађивао са окупаторском војском, док су по нашем народу падале бомбе са осиромашеним уранијумом. Његову издају не заборављамо, и када изборимо слободу за нашу земљу и демократизујемо је Ђукановић ће морати да одговара и за своје чињење уочи и током бомбардовања,» закључио је Милачић.

Сједници, којом је предсједавао предсједник партије Марко Милачић, уз активисте и чланове Праве Црне Горе, присуствовали су кординатор Праве за Зету Светозар Улићевић, као и генерални секретар Владислав Дајковић.

Скупу се обратио и кординатор Праве за Зету, Светозар Улићевић:

»У политику сам ушао искључиво зато што вјерујем овим младим људима и што дијелим њихове идеје. У Зети имамо огромну перспективу и то се види по броју окупљених људи данас. Ипак, морамо засукати рукаве и показати Зећанима да алтернатива ипак постоји и да постоје људи који ће се борити да од Зете направимо оно што је Војводина за Србију. С тим у вези, најављујем форимирање иницијативног одбора већ у првој половини априла гђе ћемо показати нашу снагу.» Закључио је Улићевић.

Сједница је започела минутом ћутања за све страдале жртве током НАТО агресије на СРЈ.

Медијски тим Праве Црне Горе

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »