Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта оценио је да је изјава шефа црногорске дипломатије Срђана Дармановића да дијалог између Београда и Приштине мора да се заврши «признањем Косова од стране Србије», «још једна очекивана провокација режима Мила Ђукановића».

Срђан Дармановић

«Посебно је цинична изјава Дармановића да жели добро својим комшијама, јер ни Црној Гори неће бити добро ако није и комшијама. Зна Дармановић веома добро да је Црна Гора признавањем лажне државе Косово забила нож у леђа Србији и да то српски народ неће заборавити», поручио је Линта у саопштењу.

Према његовим речима, актуелни режим у Црној Гори води антисрпску политику и чини све што може против Србије и српског народа.

«Један од начина јесте да прави споразуме и гради пријатељства са доказаним српским непријатељима, међу којима се посебно истичу они који су на власти у Приштини. То је и логично јер се званична идеологија у Црној Гори заснива на негацији српске културе и духовности и свега што је српско», навео је Линта, саопштио је Савез Срба из региона.

Црногорски министар спољних послова рекао је недавно у Приштини да окончање дијалога између Београда и Приштине, колико год тај пут био дуг, мора да се «заврши признањем Косова од стране Србије».

Како је рекао, Црна Гора има извесну забринутост око могућег решења базираног на размени територија, али ће прихватити сваки договор јер, како је навео, што је добро за суседе, добро је и за Црну Гору.