Душко Марковић поводом НАТО агресије: Црна Гора је тада била део друге државе у којем није имала контролу над дешавањима

Црногорски премијер Душко Марковић изјавио је данас, поводом 20. годишњице интервенције НАТО-а, да Црна Гора, као независна држава, део велике евроатлантске породице и будућа чланица Европске уније, о својој будућности одлучује сама, али да се с пијететом сећа недужних жртава интервенције из времена када није имала контролу над дешавањима која су је окруживала.

„Навршава се двадесет година од интервенције Северноатлантског савеза у Савезној Републици Југославији. Тада је на северу Црне Горе, у Мурину, трагично страдало шест недужних цивила, меду њима и троје деце. Држава Црна Гора никада неће заборавити недужне жртве. Интервенцију Северноатлантског савеза 1999. године, Црна Гора није желела нити је до ње довела. Црна Гора је тада била део друге државе и део система у којем није имала контролу над дешавањима која су је окруживала”, поручио је црногорски премијер у обраћању јавности, преноси РТЦГ, преноси Танјуг.

Марковић је додао да уз изражавање пијетета према страдалима и присећање на тешко време упућује грађанима поруке за будућност.

„Наша земља већ припада Европи и њеним вредностима — владавине права, грађанских и економских слобода и поштовања људског достојанства. Зато када се присећамо ових трагичних дешавања, више него икада треба да смо свесни важности јединства и слоге. Можемо имати различита мишљења, али очување наших темељних вредности и солидарности међу нама су принципи који треба да нас подстичу да свакога дана доприносимо напретку наше земље”, закључио је Марковић.

 

Политика

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »