Даниловград: Није дозвољен помен и полагање венца првој жртви НАТО агресије

Припадници Војске Црне Горе у касарни у Даниловграду јутрос нису дозволили да на мјесту на којем је прије 20 године живот изгубила прва жртва НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије буде служен помен и положен вијенац.

Foto: Vijesti.me

Припадник Војске Савезне Републике Југославије Саша Стајић из Београда био је прва жртва НАТО агресије на тадашњу СРЈ. Он је погинуо на данашњи дан 1999. године приликом бомбардовања касарне у Даниловграду, гдје је служио редовну војску.

Свештеник Жељко Ћалић, представници Црквне општине Даниловград и Удружења «Бијели Павле» јутрос су намјеравали да посјете мјесто Стајићеве погибије, гдје би био служен помен, запаљене свијеће и положен вијенац.

Припадник Војска Црне Горе који је затворио капију касарне «Милован Шарановић» у Даниловграду пред окупљенима није образложио због чега не могу ући у касарну.

Он је навео да су раније јутрос дозволили Стајићевим родитељима да положе цвијеће на мјесто на ком је изгубио живот.

И у касарни «Маслине» делегацији Нове српске демократије, родитељима погинулих, војним ветеранима, борцима са Кошара данас није дозвољено да положе вијенац на споменик жртвама НАТО агресије, рекао је Срни посланик Демократског фронта Јован Вучуровић.

Вучуровић, који је и потпредсједник Нове српске демократије, напоменуо је да је црногорски министар одбране Предраг Бошковић још једном забранио да се у касарнама Војске Црне Горе ода пошта војницима који су погинули у агресији НАТО савеза 1999. године.

 

Извор: Вијести.ме/СРНА

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »