Вулин: Србија никада неће ући у НАТО

Отварајући други дан међународне конференције «Мир и напредак уместо ратова и сиромаштва» српски министар одбране Александар Вулин констатовао је да се никада у историји није догодило да тако јака војна алијанса нападне један мали народ. »

Александар Вулин (Фото :Лола Ђорђевић)

» Однос снага на терену је био такав да је српски народ пре 20 година требало да нестане», рекао је Вулин. Он је истакао да се данас Србија опоравила и уздигла, али да међународно право није. 

Вулин је овом приликом поновио да Србија никада неће признати НАТО, макар била и последња земља у Европи која тои није учинила.

конференција «Мир и напредак уместо ратова и сиромаштва“ (Фото :Лола Ђорђевић)

Дводневна конференција «Мир и напредак уместо ратова и сиромаштва»,која се одржава у Дому Војске Србије, у организацији Београдског форума за свет равноправних, СУБНОР-а посвећена је двадесетогодишњици НАТО агресије на СРЈ.

Конференција је окупила је више од 50 угледних гостију из целог света, представнике Владе Србије, Војске, СПЦ и чланове дипломатског кора.

Говорници су подсетили да је током 78 дана 1999. од НАТО бомби страдало око 3.000 војника, полицајаца, цивила, деце и да агресија није трајала само 78 дана, јер су последице и даље присутне.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »