Вучић: Градићемо све што су уништили НАТО и они који су дошли после НАТО

Председник Александар Вучић обишао је данас радове на изградњи нове зграде Радио-телевизије Војводине, а запосленима у покрајинском јавном сервису, који су га дочекали, поручио је да раде свој посао нормално, а да ће силеџије одговарати пред надлежним органима.

Вучић се запосленима захвалио на дочеку и поручио им да се врате на посао, да раде најнормалније и да не брину.

„Оне силеџије које насиљем мисле да могу нешто да постигну, неће то никада успети. Отвараћемо нове фабрике, градити нове зграде, градићемо све што су уништили НАТО и они који су дошли после НАТО. Ви, на свој посао, мирно, да градимо земљу, како смо то увек радили, а силеџије ће да одговарају пред надлежним органима“, рекао је Вучић.

Вучић је радове обишао на годишњицу почетка НАТО агресије, у оквиру које је срушена стара зграда некадашње ТВ Нови, на Мишелуку.

Прва фаза радова изградње новог седишта војвођанског јавног сервиса је завршена, у току је друга, а предвиђено је да радови буду окончани 31. октобра.

 

За 6 месеци нова зграда, симбол победе над свим што смо прошли

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да очекује да ће за шест месеци бити завршена обнова зграде Радио-телевизије Војводине, пре истека рока.

„Уложили смо велики новац, реч је о 48,4 милиона евра. Дакле око 50 милиона евра се даје за изградњу и опремање РТВ. Огромна инвестиција“, рекао је Вучић.

Није чудо, каже он, што смо 2017. кренули у обнову и изградњу РТВ.

„Свим запосленима желим успеха у будућности и за шест месеци можемо да се нађемо да видимо импресивну, завршену зграду и да људи у Војводини и целој Србији добију добар програм, по највишим техничким стандардима и да грађани буду што задовољнији“, рекао је Вучић.

Како је рекао, држава је задовољна што је могла да уложи толики новац.

„То је и симбол наше победе над свим што смо прошли, и кроз НАТО агресију и рушење свих објеката и нанешене штете објектима РТВ, као и због небриге и разарања наших привредних потенцијала после 2000. године“, рекао је председник Србије.

Вучић истиче да је важно то што можемо, иако смо много година изгубили, да покажемо да одговорношћу, озбиљношћу и мерама које значе реалан напредак – не оно што ће негде да пише и неко да се хвали, већ бољи живот, зграде, радна места.

„Да у томе успевамо. Али, треба да будемо још марљивији и верујем да ћемо са поносом погледамо све у очи. Све што су неки рушили ми ћемо ускоро да обновимо и да створимо много тога новог“, поручио је Вучић.

Србија, кад хоће, буквално као феникс из пепела може да се подигне, поручује Вучић.

„Све зависи од нас и нашег рада и енергије. Уверен сам да можемо још много боље“, рекао је председник.

Подсетио је да ће 3. маја бити тачно 20 година како је зграда РТВ срушена и да ће сада бити лепша чак и већа.

 

Председништво СНС у понедељак, и о изборима

Седница Председништва Српске напредне странке биће одржана у понедељак 25. марта, а тема ће бити најакутелнија питања, укључујући изборе.

То је данас у Новом Саду најавио председник те странке и председник Србије Александар Вучић.

Вучић је додао да ће на том састанку бити речи о „многим стварима“, укључујући и изборе.

 

Више неће бити никаквих изненађења

Направили смо погрешну процену, јер смо мислили да имамо посла са лидерима који су нормални и рационални, али то се више неће догодити, јер видимо да „на разум фашисте Обрадовића и тајкуна Ђиласа не можемо да рачунамо“, истакао је данас председник Србије Александар Вучић поводом стрепњи у делу јавности од новог упада у РТС.

Вучић је поручио да нема потребе да се људи плаше.

„Оно што се догодило догодило се зато што смо мислили да имамо посла са лидерима који су нормални и рационални, али када видите да имате посла са двојицом тајкуна, којима се жури да обнове своје финансије, који не умеју другачије осим пљачком државе и фашисте, који је предводио упад, више не рачунамо на њихов разум. Спроводићемо све мере и зато нема разлога да се плаше“, казао је Вучић.

Вучић је рекао да никакво насиље неће бити дозвољено ни против кога.

Указао је да је видео како се секирају људи и да се више скупило у року од сат времена који су хтели да иду у Београд, него што је било на регуларним протестима.

„Људима мора да се каже хвала за бригу, али и да нећемо крвопролиће, да страда иједна српска глава. Нама су потребни мир, напредак, развој, нове зграде, болнице, клинички центар који градимо у Новом Саду. То је оно што нам је потребно и зато ћемо се борити још снажније и јаче“, објаснио је председник.

Вучић је указао да не треба веровати у приче да је на хиљаде грађана на протестима, наводећи да их је јуче било у Рашки 31, у Новом Саду 692, у Нишу 541, у Владичином Хану 8.

 

Пресуда Караџићу не значи укидање Републике Српске

Председник Србије Александар Вучић истакао је да су потпуно неоснована очекивања неких да пресуда Радовану Караџићу има било какве везе са опстанком Републике Српске, те истакао да неће бити никаквог укидања Српске.

Вучић је рекао да је став по том питању изнео још после првостепене пресуде Караџићу, и да не види да се ишта променило по том питању.

„Три су поруке кључне, а прва је да Србија мора да гледа у будућност и сопствени развој, мора да размишља како себе и своју снагу да изгради. Политичке снаге нема без економске“, рекао је Вучић.

Поводом реакција из региона на пресуду ратном председнику РС које су се тицале Српске, а не Караџића, поручио је онима који маштају да пресуда може да значи укидање РС, да је она дејтонска и уставна категорија.

Вучић је истакао да као председник Србије, која је гарант Дејтонског споразума, може да поручи да неће бити никаквог укидања РС.

„То је централно и најважније питање“, казао је Вучић.

Трећа ствар, како је додао, је питање какав је Хашки трибунал, додајући да је о томе говорио већ безброј пута.

 

Просечна плата у јануару први пут већа од 460 евра

Просечна плата у јануару у Србији први пут је већа од 460 евра, изјавио је председник Александар Вучић.

„У понедељак ћете добити званичне податке, да је просечна плата у јануару, први пут у Србији преко 460 евра – 462 евра. То је 40 одсто више него што сам затекао 2014. године, када сам постао премијер“, рекао је Вучић.

Председник је истакао да зна да људи нису задовољни и да тешко живе, али је додао да је поносан на такве резултате.

Додао је да је јавни дуг пре неколико година био 23,1 милијарду, да је данас исто 23,1 милијарду, али да је у међувремену БДП „скочио“ кумулативно за 10 одсто, што значи да је и јавни дуг мањи за 10 одсто.

„Ова стабилност је могла да се деси тек од када сам постао премијер, када смо кренули у мере фискалне консолидације. Од тада задуживања нема“, рекао је Вучић.

Вучић је изразио уверење да ће БДП расти, иако је у првом кварталу био нешто лошији, док би трећи требало да буде најбољи, и да ће се ове године одржати 3,5 одсто.

„То ће бити веома добар резултат“, подвукао је Вучић.

Додао је да грађани могу да очекују само бољитак.

„Људи треба да буду задовољни штедљивости владе и државе и марљивошћу коју показујемо. Пред нама су још много бољи резултати“, рекао је Вучић.

 

Увели и хвалили кредите у швајцарцима, сад подржавају протест

Свашта сам видео, али да они који су опљачкали грађане и кажу да подржавају протест оних које су опљачкали, то још нисам видео, рекао је председник Александар Вучић поводом изјаве Борка Стефановића да подржава протест задужених у швајцарским францима.

„Подржавају их људи који су их увалили у те проблеме, у чије време су узимали кредите, зато што су се као државни функционери хвалили тим кредитима. Нисам се ја сликао пред камерама и хвалио те кредите, већ су то радили Ђилас, Јеремић и њихов режим. Сада долазе и кажу “подржавамо протест, зато што смо вас опљачкали“. Свашта сам видео…“, рекао је Вучић.


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »