«Време у коме је српски народ учен да је НАТО агресија била изазвана и да су Срби сами криви је прошло»

На Међународној конференцији «Мир и напредак уместо ратова и сиромаштва», која је организована у оквиру обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије на СРЈ, министар одбране Александар Вулин истакао је да Србија ничим није изазвала НАТО агресију, већ је радила оно што би урадила свака слободна земља.

Александар Вулин (Фото :Лола Ђорђевић)

Александар Вулин подсећа да није први пут у историји српског народа да га већи нападају, побију децу и одузму земљу, али је први пут да су се ратни савезници, са којима смо у два светска рата изгубили више од два милиона žживота борећи се за заједничке вредности слободе и правде, ујединили са онима против којих смо се у тим ратовима борили.

«Од 2000. до 2012. године српском народу је било забрањено да говори и да се сећа НАТО агресије. Први човек који је имао храброст да изађе и каžже да је у питању НАТО агресија, а не НАТО акција или НАТО операција, био је тадашњи председник владе Александар Вучић», истакао је Вулин.

Време у којем је српски народ учен и скоро васпитаван да је НАТО агресија заправо била изазвана и да су Срби сами криви за свако зло које их је задесило — део је прошлости.

конференција «Мир и напредак уместо ратова и сиромаштва“ (Фото :Лола Ђорђевић)

Одлуку да Србија буде војно неутрална, министар одбране види у опредељености Србије да буде слободна.

«Србија је изабрала да буде војно неутрална и нећемо постати чланица НАТО пакта макар били последња земља у Европи која се није учланила. Докле год је Александар Вучић председник дрžжаве Србије, докле год води дрžжаву, ми нећемо бити чланица НАТО пакта. Никада нећемо да будемо у прилици да по туђем наређењу радимо другим народима оно šто су радили нама. Србија је изабрала да буде слободна. Србија је изабрала да буде војно неутрална», поручио је Вулин.

Захвалио се свим учесницима Конференције што су данас, као и пре 20 година, за време НАТО агресије, имали храбрости да буду уз Србију и Србе и преносе истину о агресији у свету.

«У тим тешким и најмрачнији тренуцима, када су све политичке елите овог света мирно посматрале како се убија један, мали бројем, али народ жžељан слободе, уз нас су били храбри појединци. Двадесет година касније, они су се скупили овде, у Београду, да виде народ који је другачији, који је храбар као онда, али који се опоравио од времена од 2000. до 2012. године, народ који има храбрости да ствари назове правим именом», поручио је министар Вулин.

конференција «Мир и напредак уместо ратова и сиромаштва“ (Фото :Лола Ђорђевић)

Истакао је да се Србија бранила од терористичких напада, зато је, уместо награде и признања, доживела да буде нападнута и бомбардована

Организатори Међународне конференције, којој су се одазвали бројни експерти међународног права, историјских, војних и политичких наука, социјалних и хуманитарних организација из земље и иностранства, су Београдски форум, Клуб генерала и адмирала Србије, СУБНОР Србије и Друштво српских домаћина.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »