Stefanović: Režimski spin je da su političari preuzeli proteste

Lider Levice Srbije i jedan od lidera Saveza za Srbiju Borko Stefanović kazao je da “političari nisu preuzeli proteste ‘Jedan od pet miliona’ i da je to režimski spin”.

Stefanović je u intervjuu za list “Blic” kazao da su protesti “građanski i politički” i da političari “nisu preuzeli niti pučirali proteste”.

“Nismo bili tu više ili manje, nego svih prethodnih vikenda”, rekao je Stefanović za “Blic” i dodao da je to “režimski spin”.

On je kazao da je takva tvrdnja “opasna i netačna i da su takvi stavovi štetni jer moraju sačuvati jedinstvo iako među njima postoje razlike” i dodao da, ko na tim razlikama insistira, “ne vidi pravi problem koji je ispred nas”.

“Režim je načet i uplašen, rejting je počeo da pada, a opozicija je ujedinjena sa narodom. Dokazali smo da Vučić nije hrabar da izađe pred narod, a jeste da hapsi decu”, rekao je Stefanović i dodao da “neko ko bazira vladavinu na tome, vrlo brzo završi na smetlištu istorije”.

Govoreći o upadu u zgradu Radio-televizije Srbije, Stefanović je kazao da “kada je video da masa ulazi u RTS da je prvo pomislio da je očekivano zbog prorežimske uređivačke politike Informativnog programa RTS, ali da moraju sve da učine da se sačuvaju bilo kakvog nasilja i rušenja imovine”.

“Kada vas neko preko tri meseca ignoriše, a više od sedam godina promoviše isključivo vladajuću stranku, zaista smatram da je jasno da su isključivo oni odgovorni bez obzira na spin o testerama, kojim oni pokušavaju da se operu od odgovornosti”, kazao je Stefanović i dodao da “nije Bujošević ovde žrtva, već istina”.

On je kazao da lider Dveri Boško Obradović nije postao “kolovođa već da je on jedan od pet miliona” i dodao da je to “podmetačina režima” jer je Obradović “laka meta”.

Stefanović je kazao komentarišući presudu bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću da “niko ne može u ime Saveza da kaže stav o tome i da, što se njega lično, tiče smatra da svako ko je počinio zločin i to se dokaže, treba da odgovara”.

Ova vest Stefanović: Režimski spin je da su političari preuzeli proteste je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »