Снимак о поступању према Савићу у полицији демантује тврдње да није добијао храну у воду (ВИДЕО)

Изјава за медије једног од учесника протеста и упада у РТС прошлог викенда, Уроша Савића, да у притвору 50 сати није добијао храну и воду брутална је лаж и покушај злоупотребе полиције, рекао је данас министар полиције Небојша Стефановић и документовао то снимком на којем се види како се у станици поиције поступало према Савићу.

Стрефановић је снимак пустио на ванредној прес конференцији, а на снимку је забележено како је Савић, иначе човек који је разбио стакло приликом насилног уласка у зграду РТС, у полицији јео сендвич и пио воду, а био му је, каже, понуђен и сок.

«Најновији пример у злопотреби полиције био је случај са изнешењем бруталних лажи у изјавама једног од представника Савеза за Србију Уроша Савића који је за дневни лист Данас рекао да га је полиција малтерирала и да је провео 50 сати провео без хране и воде док је био у притвору», казао је Стефановић на ванредној конференцији за медије.

На снимку се јасно види да је Савић јео сендвич и пио сок.

Када грађани чују такву лаж коју је изнео Савић наравно да ће да помисиле — каква је то полиција и кави су то људи, истакао је Стефановић.

Новинарима је приказан филм из просторија за задржавање, како би се, каже министар полиције, видео обим лажи који се користи само да би се «ратовало» са полицијом.

На снимку се види како Савић једе и пије воду, као му полицијски службеник оставља храну и сок.

«Немојте да злуоупотребљавате полицију. Полиција није крива ако нисте успешни, ако вам људи не дају поверење, када вам се окупи мали број људи на скупу. Полицијаци ниакда никог први нису ни дирали нити су се појављивали. Свуда смо све пропратили, пустили људе да покажу да су цивилизовани и реаговали само кад је то понашнаје било мимо закона», рекоа је Стефановић.

Савезу за Србију је поручио да се бави политичким програмом, шта ће да понуде грађанима а не да се сукобљавају са полицијом.

Стефановић је нагласио да је Савић приведен 17. марта због сумње да је насилно ушао у зграду РТС-а и да је том приликом разбио стакло, као и да му је након консултација са Вишим судом, одређено задржавање од 48 сати.

Појашњава да је Савић обавештен о својим правима и да је за адвоката изабрао Владимира Тодорића.

Урош Савић

Решење су му уручиле Слађана Перишић и Љиљана Стојановић, а адвокат је на то решење уложио жалбу.

«Савић се жалио на мучнину и повраћање и одведен је у Ургентни центар. Када је враћен, пио је воду и појео је сендвич. У 10 ујутру добио је доручак, а у 15 сати му је понуђен оброк који је одбио и извођен је више пута да пије воду», објаснио је Стефановић.

Додаје да је током разговора са полицајцима и давања изјаве Савићу скувана кафа, понуђена му је чоколада, и могао је да запали цигарету.

«Онда оде после тога и каже »48 сати гладује и нису му дали да једе и пије ништа». То је кампања лажи која се спроводи против полиције», рекао је министар.

Додаје да кампања лажних вести треба да послужи да сатанизује полицију. Он је замолио лидере опозиције да свој политички програм не заснивају на конфронтацији са полицијом

«Немојте да вам полицајци буду тема, немојте са њима да ратујетре. Имате поплитичке мете, људе из владајућих странака. Ми имамо могућност да се бранимо, а обичан полицајац не «, закључио је он.

http://www.novosti.rs/



Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »