Протест у Пљевљима: Смена власти и оставка Ђукановића

Опозиционе странке Демос, Демократе и Црногорска данас су у Пљевљима одржале протест на којем је истакнуто да је први задатак опозиције да смени актуелну власт и да захтева оставку председника Црне Горе Мила Ђукановић.

Председник Демоса Миодраг Лекић рекао је да Ђукановић мора поднети оставку и да ће то бити први корак.

«Ако не буде хтео самовољно, пробуђена свест грађана ће то учинити» — поручио је Лекић.

Председник Црногорске Владимир Павићевић рекао је да власт ових дана «проблематизује разлоге грађанских окупљања», али да њихова борба неће стати док не изграде функционалну правну државу.

«Устали смо јер желимо да у својој држави нормално живимо од свог рада. Желимо државу у којој су заштићена сва права, где влада закон, а не сила јачег» — истакао је Павићевић.

Председник Демократа Алекса Бечић оцијенио је да се завршава 30 година «мрака и пакла» и да поново долази «ера братства, јединства, слоге, поштења, слободе, достојанства, економског опоравка и победа свих грађана Црне Горе».

По завршетку скупа, колона грађана предвођена лидерима странака и независним интелектуалцима прошетала је улицама Пљеваља.

Окупљени су се након завршетка протеста упутили за Подгорицу гдје ће се од 18.00 часова придружити грађанском протесту «Одупри се — 97.000».

Протестом «Готов је! Не бој се» настављена је реализација «Плана ванинституционалног деловања» чији је циљ оснаживање грађанског протеста «Одупри се — 97.000» који ће вечерас бити одржан у Подгорици.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »