Папа Фрања прихватио оставку надбискупа оптуженог за заташкавање случајева сексуалног злостављања

Папа Фрања прихватио је оставку надбискупа Сантијага кардинала Рикардо Езатија оптуженог за заташкавање случајева сексуалног злостављања.

RIO DE JANEIRO, BRAZIL — JULY 26: Pope Francis waves from the Popemobile on his way to attend the Via Crucis on Copacabana Beach during World Youth Day celebrations on July 26, 2013 in Rio de Janeiro, Brazil. More than 1.5 million pilgrims are expected to join the pontiff for his visit to the Catholic Church’s World Youth Day celebrations which is running July 23-28. (Photo by Buda Mendes/Getty Images)
Езати (77) се суочава са неколико оптужби за заташкавање, укључујући и случај сарадника надбискупије у Сантјагу Оскара Муњоза, који је оптужен за злостављање и силовање најмање петоро деце. Муњоз негира кривицу.

Осам бискупа поднело оставке од маја прошле године, када је папа Фрањо одржао ванредни састанак са бискупима након оптужби за прикривање злостављања. Састанак са бискупима одржан је након што су истражиоци из Ватикана објавили извештај на 2.300 страна у којм се наводи да вишерангирани званичници у Чилеу нису реаговали на оптужбе за злостављање.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »