Лондон: Десетине хиљада људи на протесту, траже још један референдум о изласку Велике Британије из ЕУ

Десетине хиљада људи маршира улицама Лондона тражећи још један референдум, противећи се Брегзиту који би ускоро требало да се оконча, јавља ББЦ.

Планирано је да демонстранти прошетају поред кабинета премијерке Британије Терезе Меј и протестну шетњу заврше испред парламента, преноси Ројтерс.

Један од организатора и директор кампање «Глас народа» Џејмс Мекгрори изјавио је да је покрет који тражи други референдум о Брегзиту тренутно највећи масовни покрет у Британији.

Организатори су уверени да ће данашњи скуп надмашити и највећи проевропски скуп у Британији, одржан у октобру, а за који су организатори рекли да је привукао око 700.000 људи.

Како наводи агенција, више од 200 аутобуса широм Британије ангажовано је да довезе заинтересоване демонстранте у престоницу због марша.

Петиција да се Брегзит у потпуности одбаци сакупила је четири милиона потписа за само три дана, након што је Мејова изјавила да је на страни народа.

Лидери ЕУ 27 постигли су једногласан одговор на захтеве Мејове о одлагању Брегзита за 22. мај. Британија је по првобитном плану требало да напусти ЕУ 29. марта.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »