Ђорђевић: Срећа не лежи у богатству већ у томе да чинимо добро другима

Награде за филантропију „ВИРТУС“ додељују се данас, по 12. пут, компанијама, малим и средњим предузећима и појединцима, који су током прошле године на дугорочан и најефикаснији начин подржали непрофитне акције или организације од општег добра и интереса.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и члан Савета за филантропију Владе Србије Зоран Ђорђевић указао је на значај формирања Савета за филантропију, на чијем је челу премијерка Ана Брнабић.

Ђорђевић је, у уводном обраћању, рекао да је Србија раније “заборављала”, када је доносила законе, да се осврне на то да пружи помоћ филантропији, али је нагласио да је један од значаја Савета за филантропију да сви садашњи закони, колико је могуће, и сви будући обрате пажњу на доброчинство и филантропију.

“Савез за филантропију Владе Републике Србије првенствено је формиран како би направио услове за све који желе да буду филантрописти”, рекао је Ђорђевић.

Ђорђевић је истакао да филантропија није нешто ново у Србији и да је наша земља имала велике филантрописте и доброчинитеље, попут Михаила Пупина, Ђорђа Вајферта…

“Постоје људи који нису ни свесни да су филантрописти, јер сваког дана чине нешто добро”, рекао је Ђорђевић.

Ђорђевић је нагасио да се у радној групи Владе Србије, поред државних институција, налазе и компаније и представници цивилног друштва.

“То је гарант да ћемо бити успешни јер имамо идеју заједничку идеју водиљу да филантропија постоји, да има значај и да треба да да резултат”,, рекао је Ђорђевић.

Указао је и на значај медија наводећи да је важно да свим грађанима буде представљена транспарентност рада Савета за филантропију и приказан значај филантропије и доброчинства.

Подсетио је и на речи многих мудраца и писаца – да “срећа не лежи у богатству већ у томе да чинимо добро другима”.

“Срећни су они који чине другима срећу и онда у тој срећи препознају колико нешто не може да се плати новцем, већ само добрим делима”, рекао је Ђорђевић.

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »