Дачићу уручена Повеља почасног госта Буенос Аиреса

У Aмбасади Републике Србије у Аргентини организована је церемонија на којој је Повеља почасног госта Буенос Аиреса уручена првом потпредседнику Владе Србије и министру спољних послова Ивици Дачићу.

Ово је треће признање које Скупштина града Буенос Аиреса додељује министру Дачићу, овога пута на предлог потпредседника Скупштине Франциска Кинтане.

Вишегодишње пријатељство министра Дачића и града Београда са представницима Буенос Аиреса је, између осталог, резултирало додељивањем имена „Трг Републике Србије“ једном од централних простора у елитном делу Буенос Аиреса.

Министар Дачић захвалио је на овом признању и истакао да је оно још један доказ изванредних односа Србије и Аргентине. Упутио је позив градске управе и представницима града Буенос Аиреса да посете Београд, како би имали прилику да им узвратимо гостопримство.

На пријему, који је овим поводом организован у Амбасади, поред званичника града Буенос Аиреса, присуствовали су и други угледни грађани аргентинске престонице, епископ Кирило, као и представници аргентинског министарства спољних послова и вера, дипломатског кора и наше дијаспоре.

Извор: МСП

The post Дачићу уручена Повеља почасног госта Буенос Аиреса appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »