Дачић у Уругвају: На поклон лопта, али каква!

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, који боравио у званичној посети Уругвају, састао се у Монтевидеу се са својим колегом, министром иностраних послова те земље Родолфом Нин Новоом.

Twitter FA_Serbia

Два министра разменила су мишљења о актуелним билатералним питањима са посебним акцентом на сарадњу у међународним организацијама, економској сарадњи и будућим пројектима, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Констатован је обострани интерес за интензивирање контаката на свим нивоима, пре свега економске сарадње, и размене искустава у делу где можемо пренети позитивна искуства.

Нин Новоа је упознао Дачића са ставовима Уругваја о кризи у Венецуели, њиховим иницијативама у сарадњи са другим земљама, специјално Мексиком, истакавши да је неопходно поштовати међународно право и немешање у унутрашње ствари.

Два министра су се сложила да је неопходно да се билатералне политичке консултације одвијају уобичајеном динамиком и да треба радити на садржајној агенди која би довела до званичне посете министра иностраних послова Уругваја Србији.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »