Zoran Lutovac i Sanda Rašković Ivić na protestu “1 od 5 miliona” u Nišu

Na protestu #1od5 miliona koji se Nišu već 11. put organizuju pod sloganom “Stop teroru – za Niš bez straha” okupljenima su se obratili Radovan Čejović student Pravnog fakulteta u Nišu, predsedavajući Saveza za Srbiju i predsednik Demokratske stranke dr Zoran Lutovac i narodna poslanica i potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić.

Predsedavajući Saveza za Srbiju i predsednik Demokratske stranke dr Zoran Lutovac rekao je da danas u Srbiji nasilnici pokušavaju da se predstave kao žrtve, a optužuju one koji su žrtve da su nasilnici, podsetivši da su napadači na Borka Stefanovića pušteni na slobodu, a da se deca po hitnom postupku osuđuju na zatvor.

“Malopre sam bio u Žitorađi, i mogu vam reći da tamo malo ima žita, a dosta kukolja. Tamo je nasilnik prijavio žrtvu, a predstavlja se kao da je on žrtva. Širom Srbije vladaju mali Vučići koji pretnje i nasiljem smatraju legitimnim političkim sredstvima. Svi oni imaju podršku i zaštitu Aleksandra Vučića, jer ako ste u milosti najmoćnijeg čoveka u Srbiji, onda će proći nekažnjeno i ono što se desilo na naplatnoj rampi i ono što se desilo na pešačkom prelazu, kada je ubijena devojčica. Lokalni moćnici otpuštaju, prete, premeštaju ljude na slabije plaćena radna mesta.”

Lutovac je istakao da smo pored institucionalnog i fizičkog, izloženi i nasilju nad zdravim razumom, odnosno medijskom nasiljem, rekavši da danas u medijima dominiraju dve forme – bajke i rijalitiji, i da se u tim medijima živi kao u raju, dok je život u stvarnosti za veliki broj građana pravi pakao jer ne mogu da sastave kraj sa krajem.

Narodna poslanica i potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić na početku svog govora zamolila je okupljene da minutom ćutanja odaju počast žrtvama NATO bombardovanja, čija se godišnjica obeležava ove nedelje u Nišu i na kojoj će prisutvovati čitav državni vrh.
“On ima obraza da dolazi ovde sa vama da žali, on koji je tokom borbadovanja gledao kako će da dobije stan od 150 kvadrata i kojem je sada Toni Bler najbliži saradnik i savetnik.”

Rašković Ivić je istakla kako od prošlog vikenda ništa nije isto. Osvrnuvši se na upad demonstranata u RTS, rekla je kako smo te večeri živeli u paralelnoj Srbiji,u kojoj Pink prenosi kako horda razbija RTS i maltretira zaposlene, a zaposleni RTS-a sede u svojoj medijskoj kući i na Pinku gledaju kako su kobajagi maltretirani:

“Predsednik se uplašio! On u svom monologu priča kako se ničega ne boji, dok oko njega stoje Kobre i više prstena kordona, koji ga čuvaju od golorukog naroda, naoružanog pištaljkama i trubicama.”

Uz poruku da građani nisu sami, Radovan Čejović, student Pravnog fakulteta, rekao je da je vreme da se svi ujedinimo.
“Naše dostojanstvo i podrška se ne mogu kupiti sendivičima, lažnim diplomama, izmišljenim radnim mestima i funkcijama. Mi ne pristajemo na strah i ucene! “

Ova vest Zoran Lutovac i Sanda Rašković Ivić na protestu “1 od 5 miliona” u Nišu je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »