Због власти спреман на све! Порошенко спремио нову провокацију

Украјински председник Петро Порошенко припремио је резервни план који ће му омогућити не само да одложи изборе, већ и да промени ситуацију у Донбасу у његову корист. У том циљу, спреман је за још једну провокацију, а последица тога је увођење ванредног стања.

О овоме у петак, 22. марта, званични представник Оружаних снага ДНР Едуард Басурин, позивајући се на обавештајне податке.

Он је рекао да ће сврха следеће провокације бити особље Специјалне посматрачке мисије ОЕБС-а, које редовно обавештава украјинску страну о својим путевима.

Према обавештајним информацијама које имамо, Снаге за специјалне операције су биле задужене за планирање провокације против особља ОЕБС-а на територији под контролом Кијева, рекао је Басурин, додајући да би се на путу патроле ОЕБС-а могла поставити експлозивна направа.

Истовремено, он је истакао да ће Кијев добити не само прилику да наметне ратно стање, већ и да обнови покушаје да се успостави мировна мисија УН-а у Донбасу.

Ми такође не искључујемо могућност обуставе рада Мисије ОЕБС-а у Украјини, због претње животима њених запослених. У овом случају, руке украјинске војне команде ће бити одвезане и ништа их неће спречити да појачају војне операције, рекао је Басурин.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »