Орићев човек снимао изрицање пресуде Караџићу: Мрзи све што је српско, јуришао на Вучића, палио скупштину (ВИДЕО)

Нихад Аличковић (38), лидер сарајевског Антидејтонског покрета, прошверцовао је у судницу Механизма у Хагу мобилни телефон и на свом фејсбук- профилу уживо преносио изрицање пресуде Караџићу.

Он је претходно раширио ратну заставу Армије БиХ испред зграде суда, а онда напао старијег мушкарца огрнутог српском заставом, претио му и псовао мајку. Аличковић је, иначе, познат као човек који сеје мржњу према свему што је српско.

Пријатељ је Насера Орића, а «славу» у екстремнијим бошњачким круговима стекао је пре неколико година након покушаја линчовања Александра Вучића у Меморијалном центру у Поточарима.
Он је маркиран као особа која је прва, бацањем ципеле у правцу Вучића, дала миг за брутални јуриш на тадашњег премијера Србије. Због тога никада није приведен.

Аличковић и његов покрет познати су и по паљењу институција током насилних протеста у Федерацији БиХ и узимању посланика за таоце.

Уочи новогодишњих празника испред исламске заједнице у Дервенти уручивао је, како их је назвао «Антидејтон» пакетиће, бошњачкој деци, називајући их «газијама, херојима, малим златним љиљанима, који одрастају у очувању своје вере и бошњаштва од нестанка на окупираном простору БиХ, геноцидној, такозваној Републици Српској».http://www.novosti.rs

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »