Након што је ухваћен у лажи Пацоли назвао Дачића параноиком и лажовом

Након што је ухваћен у лажи да га је министар спољних послова Алжира Рамтан Ламамра путем твитер поруке позвао да у наредних неколико недеља посети Алжир, шеф дипломатије тзв. Косова Беџет Пацоли покушао је да баци овај догађај у сенку, подсећајући на наводне лажи српског шефа дипломатије, тврдећи да је Ивица Дачић параноик.

Foto: A. Nalbantjan

Пацолијеву лаж о позиву да посети Алжир раскринкао је министар Дачић, а његове тврдње демантовао је и сам Ламамра, који је саопштио да је у питању лажни твитер налог, те да он није никоме упућивао никакве поруке сличне садржине.

Приштински медији пишу да је Пацоли на то реаговао тврдњом да министар Дачић користи његово пезиме како би у јавност пласирао одређене информације.

«Дачић функционише по принципима својих очева, за које је лаж бог, домовина и вера», рекао је Пацоли, а као пример је навео Дачићеву причу да су га, како каже, наводно његова браћа пратила куда код да крене.

РТК преноси да је Пацоли рекао да је то лаж.

«Други случај је да сам му наводно претио убиством. То је лаж параноика», рекао је Пацоли.

Дачић је, наиме, након недавног састанка министара у Букурешту констатовао да се за столом налазе два косовска министра спољних послова, алудирајући на то да је вршилац дужности шефа дипломатије Албаније Гент Цакај пореклом с Косова и Пацоли.

«Зашто Косово има два министра спољних послова за столом? То је тешка провокација Едија Раме», казао је тада Дачић, пренели су медији.

А Пацоли је на српском Дачићу рекао: «Ако буде неки атентат, да знаш да смо то ми Албанци»

Везано за Пацолијеву браћу, Дачић је у јуну 2018. изјавио да су га током пута за Казахстан «пратила» два брата Беџета Пацолија.

«Био сам у многим земљама, а данас, нажалост, морам да кријем где идем. Кренуо сам за Казахстан и у ВИП салону у Франкфурту, одакле сам летео, приђе ми човек и каже: »Ја сам рођени брат Беџета Пацолија». Поздравимо се, он оде својим путем. Врацам се из Казахстана, у авиону поред мене седи други рођени брат Пацолија», испричао је Дачић крајем јуна 2018.

Тада је Дачић рекао и да су све земље које су повукле признање Косова под страшним притиском због тога што су промениле одлуку о јужној српској покрајини и да зато он крије која земља је последња повукла признање.

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »