Лончар: Србија је поставила здравство на сам врх својих приоритета

Компанија НИС уложиће ове године око милион евра у здравствене установе у 13 градова и општина широм Србије, а средства ће бити уложена у оквиру пројекта „Заједници заједно“.

Тим поводом Меморандум о сарадњи данас су у Скупштини Србије потписали генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев и Министар здравља Златибор Лончар, као и представници градова и општина у којима се програм спроводи.

Потписивањем споразума о сарадњи уједно почиње и овогодишњи конкурс „Заједници заједно“, чији је овогодишњи буџет 116,5 милиона динара усмерен искључиво у област здравствене заштите деце и омладине у локалним заједницама у којима компанија послује.

Министар здравља Златибор Лончар каже да је Србија поставила здравство на сам врх својих приоритета и да средства које Влада Србије издваја за унапређење здравственог система, за изградњу нових и реконструкцију постојећих клиничких центара и болница, за набавку најсавременије опреме, као и унапређење материјалног статуса запослених у здравству, већа него у било ком периоду раније.

„Морамо бити свесни да је остваривање нашег крајњег циља, а то је здравствена услуга од највишег квалитета свим грађанима наше земље, неопходно да сви заједно као друштво будемо одговорни и солидарни. У том смислу велике и успешне компаније имају и велику одговорност према друштву и заједници“, истакао је Лончар.

Додаје да је издвајање средстава за пројекте у здравству, за здравствену заштиту деце и омладине, од посебног значаја јер су демографски трендови у нашој земљи негативни.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »