Катастрофална ситуацију у избегличком кампу Рукбан

Сиријске власти данас чине све што је могуће како би се грађани земље вратили у нормалан живот. Међутим, злогласни избеглички камп Рукбан и даље постоји у интересу Сједињених Држава.

То је саопштено у петак, 22. марта, у заједничком саопштењу седишта координације Русије и Сирије, које је објавила прес служба руског Министарства одбране.

Представници Москве и Дамаска истичу да се у логору дешава права хуманитарна катастрофа, која се, захваљујући напорима Сједињених Држава, свакодневно погоршава. Истовремено, у саопштењу се истиче да је постојање Рукбана фактор који омогућава Вашингтону да оправда окупацију сиријске територије у регији Ал-Танф.

Према том документу, данас неколико градова у Сирији има могућност да обезбеди смештај за више од 35 хиљада људи. Осим тога, Дамаск је већ припремио шест колона аутобуса, који у сваком тренутку могу наставити са евакуацијом људи из Рукбана.

С тим у вези, заказан је координациони састанак 26. марта у Сирији како би се разрадиле активности за распуштање логора Рукбан, на који су позвани и представници војне команде САД.

Следећи корак би требало да буде посета кампу од стране радне групе представника САР-а, РФ, САД-а, Јордана и УН-а како би се проценила ситуација.

„Ако је немогуће организовати посету кампу Рукбан кроз зону Ал-Танф са територије Сирије, молимо Вас да се побринете да се она прегледа од јорданске стране. «Спремни смо за то, у име спашавања напаћених становника Рукбана», наводи се у изјави.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »